Noutati

Investesti de acasa!
Incepand din luna ianuarie poti folosi carti de debit sau credit pentru a dona. Le multumim celor de la dot Commerce pentru ajutorul lor. [...]

Noi proiecte pe Bursa Implicarii
Incepand diin luna februarie puteti trimite noi proiecte pentru a fi inscrise pe situl Bursei Implicarii Sociale. Mai multe informatii in curand. [...]

Ultimele Proiecte

Voluntari in comunitatile rurale - Fundatia de Sprijin Comunitar
Domenii de activitate:
Educatie si cultura, Copii
Localizare: Judetul Bacau
Durata: Iunie- Septembrie 2007
Buget/Donatii: 21095/21095 [...]
DONEAZA

Serviciu mobil de ajutor pentru batrani - Caritas Alba Iulia
Domenii de activitate:
Grupuri dezavantajate, Sanatate
Localizare: Regiunea de dezvoltare Centru
Durata: Permanent
[...]
DONEAZA

Potecile Maramuresului - EcoLogic

Domenii de activitate: Protectia mediului
Localizare: Comunele Desesti, Ocna Sugatag, Giulesti
Durata: Septembrie 2007- mai 2008
DONEAZA


Scopul proiectului:
Proiectul "Potecile Maramuresului" isi propune valorificarea mostenirii naturale si culturale specifice maramuresene prin crearea si promovarea unei destinatii ecoturistice. „Drumul verde" prin traseele propuse si facilitatile aferente va oferi vizitatorilor posibilitati de drumetii montane, calarie, ciclism si posibilitati de cazare, iar locuitorilor venituri alternative si posibilitati de implicare in activitati turistice, contribuind astfel la conservarea si protejarea naturii.

Obiectivele proiectului:

- Reprezentantii comunelor Desesti, Ocna Sugatag si Giulesti vor avea identificate toate elementele de patrimoniu cultural si natural ce pot fi incluse intr-un circuit turistic si un proiect de dezvoltare a serviciilor ecoturistice;
- Cei aproximativ 400 de turisti/luna ai zonei muntilor Gutaiului vor avea informatii si orientari accesibile pentru a cunoaste elementele de patrimoniu natural si cultural ale zonei.

Beneficiarii proiectului sunt reprezentantii comunelor incluse in tronsonul „Potecile Maramuresului" precum si turistii care viziteaza zona (~ 400 pe luna).

Principalele activitati ce se vor derula in cadrul proiectului sunt: adunari publice cu reprezentantii comunelor Desesti, Ocna Sugatag si Giulesti pentru a identifica obiective turistice si planifica includerea lor intr-un circuit, marcarea traseului ales cu semne specifice „Drumurilor verzi", editarea a 1000 de pliante format A3 si realizarea unei pagini web pentru promovarea circuitului turistic „Potecile Maramuresului".

Bugetul proiectului: 

Bugetul total este de 26.661 RON, iar suma solicitata este de 20.811 RON.

Repartizare sumă solicitată pe tipuri de costuri :
-    Organizarea a 3 adunări publice - 1.500 RON
-    Materiale promovare (pliante și pagină web) - 3.725 RON
-    Realizare și montare materiale de semnalizare - 12.158 RON
-    Costuri administrare (consumabile, comunicare,) - 928 RON
-    Organizare eveniment de lansare (consumabile)- 2.500 RON Scurta descriere a proiectului:

Scurta descriere a organizatiei:


Misiunea EcoLogic este de a contribui la dezvoltarea durabila a regiunii in care traim, astfel incat generatiile viitoare sa se poata bucura de aceleasi beneficii oferite de natura. Lucram pentru conservarea naturii in perspectiva asigurarii unui trai sustenabil, promovand managementul responsabil al ariilor protejate, folosinta durabila a resurselor naturale si practici agricole prietenoase cu natura.

Rezultate deosebite ale organizatiei se leaga de amenajarea infrastructurii de vizitare in rezervatia Creasta Cocosului din Masivul Gutai. De asemenea, trebuie mentionate si actiunile de pregatire a unor initiative generatoare de venit prietenoase cu natura pentru comunitatile din jurul Rezervatiei Creasta Cocosului: 25 de gospodine instruite cu privire la pregatirea gospodariei pentru oferirea serviciilor de agro-eco-turism; 20 de ghizi locali au fost instruiti pentru a oferi servicii suplimentare turistilor.

Domeniile noastre de expertiza vizeaza conservarea naturii si biodiversitatii, campanii de constientizare a publicului si educatie ecologica, lobby in sprijinul dezvoltarii durabile, facilitare si dezvoltare rurala si comunitara precum si ecoturism.

Bugetul organizatiei pe anul 2005: 184.132 RON