Noutati

Investesti de acasa!
Incepand din luna ianuarie poti folosi carti de debit sau credit pentru a dona. Le multumim celor de la dot Commerce pentru ajutorul lor. [...]

Noi proiecte pe Bursa Implicarii
Incepand diin luna februarie puteti trimite noi proiecte pentru a fi inscrise pe situl Bursei Implicarii Sociale. Mai multe informatii in curand. [...]

Ultimele Proiecte

Voluntari in comunitatile rurale - Fundatia de Sprijin Comunitar
Domenii de activitate:
Educatie si cultura, Copii
Localizare: Judetul Bacau
Durata: Iunie- Septembrie 2007
Buget/Donatii: 21095/21095 [...]
DONEAZA

Serviciu mobil de ajutor pentru batrani - Caritas Alba Iulia
Domenii de activitate:
Grupuri dezavantajate, Sanatate
Localizare: Regiunea de dezvoltare Centru
Durata: Permanent
[...]
DONEAZA

Ne cunoastem ajutandu-i pe altii! - Habitat Cluj

Domenii de activitate: Grupuri dezavantajate
Localizare: Cluj-Napoca, judetul Cluj
Durata: Permanent
DONEAZA


Scurta descriere


Scopul proiectului este acela de a construi locuinte simple si accesibile ca pret pentru 16 familii nevoiase din Cluj, cu sprijinul unui grup de 15 voluntari din cadrul unei companii.

Credem ca proiectul aduce doua mari beneficii:
1. Un camin decent pentru 16 familii care nu au o locuinta si traiesc in chirii pe care cu greu si le pot permite sau in camere de camin insalubre.
2. Un exercitiu de team building pentru angajatii companiei partener, prin implicarea in activitati de constructie pe santierul Habitat.
Activitatile pe santier se desfasoara sub indrumarea personalului specializat al organizatiei si prin implicarea unui trainer team - building care sa sustina procesul de dezvoltare a spiritului de echipa intre angajatii companiei.

Beneficiarii sunt 16 familii cu venituri mici din Cluj, care vor lucra pe santier alaturi de voluntari, pentru construirea propriilor locuinte.

Principalele activitati din cadrul proiectului presupun: construirea grupului de voluntari; organizarea muncii pe santier pentru atingerea obiectivelor de constructie si team building; construirea caselor impreuna cu familiile beneficiare, vizitarea unei familii partener; mediatizarea proiectului; inmanarea caselor familiilor partener la finalul proiectului.

Durata:
Proiectul poate dura intre 2 zile si 2 saptamani, in functie de disponibilitatea si dorinta de implicare a companiei si a angajatilor. Perioada recomandata pentru desfasurarea proiectului este pana in luna octombrie 2007.

Buget:

Bugetul total al proiectului, pentru un grup de 15 voluntari este de 25.000 lei:

12.500 sponsorizare catre Habitat care poate consta in bani sau in materiale de constructii investite in constructia caselor. Valoarea sponsorizarii variaza in functie de numarul de participanti, numarul de zile pe santier, disponibilitatea companiei.
12.500 - costuri de organizare pentru un grup de 15 persoane pentru 2 nopti (cazare, masa, transport echipa, echipament de protectie, onorariu trainer/facilitator team building, materiale publicitare eveniment)


Scurta descriere a organizatiei:

Habitat for Humanity Cluj este dedicata eliminarii locuintelor saracacioase si a lipsei de adapost din Cluj si face parte dintr-o organizatie activa in intreaga lume. Prin tot ceea ce facem, aducem problema locuintelor in mintea si inimile oamenilor si ii facem sa constientizeze ca pot contribui la rezolvarea acestei probleme.

Beneficiarii nostri sunt familii cu venituri reduse din Cluj, care nu au acces la o alta solutie de locuit.

Principalul succes Habitat in Cluj este un numar tot mai mare de familii care reusesc sa se mute intr-un camin decent. Pana acum, am ajutat aproape 50 de familii sa isi construiasca o locuinta si alte 25 de familii cu renovari/reparatii.
O locuinta inseamna pentru familiile partener un spatiu care le permite sa duca o viata normala de familie, cu certitudinea si bucuria zilei de maine.

Un succes Habitat este acela de a crea o comunitate de voluntari prin team building. Un exemplu este Proiectul „Blitz-build Nadasel: 3 case in 5 zile", cand aproape 100 de angajati ai unei companii (AI COMPANIEI AVIVA) au construit 3 locuinte in 5 zile, creand un spirit de echipa si o relatie pe termen lung cu Habitat.

Nu in ultimul rand, Habitat Cluj a devenit unul dintre pricipalele branduri sociale, beneficiind de increderea si recunoasterea intregii comunitati locale si de o foarte buna vizibilitate.

Bugetul anual al organizatiei este de aproximativ 320.000 USD.