Noutati

Investesti de acasa!
Incepand din luna ianuarie poti folosi carti de debit sau credit pentru a dona. Le multumim celor de la dot Commerce pentru ajutorul lor. [...]

Noi proiecte pe Bursa Implicarii
Incepand diin luna februarie puteti trimite noi proiecte pentru a fi inscrise pe situl Bursei Implicarii Sociale. Mai multe informatii in curand. [...]

Ultimele Proiecte

Voluntari in comunitatile rurale - Fundatia de Sprijin Comunitar
Domenii de activitate:
Educatie si cultura, Copii
Localizare: Judetul Bacau
Durata: Iunie- Septembrie 2007
Buget/Donatii: 21095/21095 [...]
DONEAZA

Serviciu mobil de ajutor pentru batrani - Caritas Alba Iulia
Domenii de activitate:
Grupuri dezavantajate, Sanatate
Localizare: Regiunea de dezvoltare Centru
Durata: Permanent
[...]
DONEAZA

Grija pentru varstnici - Equilibre

Domenii de activitate: Grupuri dezavantajate
Localizare: Bucuresti, Sector 6
Durata: iulie 2007 - decembrie 2008 (18 luni)
DONEAZA


Scurta descriere a proiectului

Scop: Imbunatatirea calitatii vietii batranilor singuri din sectorul 6 prin oferirea de sprijin la domiciliul propriu, evitand institutionalizarea si incurajand cat mai mult posibil independenta, auto-sustinerea si reintegrarea sociala a acestora.

Obiective: 50 de varstnici singuri din sectorul 6 vor beneficia pe o perioada de 18 luni de ingrijire la domiciliu, asistenta medicala, asistenta sociala si consiliere psihologica.

Beneficiari: 50 de persoane peste 60 de ani, singure, izolate, fara sustinatori, cu patologii multiple, pensia maxima 400 RON/luna, rezidenti ai sectorului 6.

Activitati: identificarea beneficiarilor, evaluarea psiho-socio-medicala si selectia acestora, oferirea serviciilor de ingrijire la domiciliu, asistenta medicala, asistenta sociala si kinetoterapie.

 

Bugetul total al proiectului:

este de 222.206 RON

Suma solicitata de 24.958 RON.

Asistent medical - 15.300 RON

Consumabile (de birou si paramedicale) - 6120 RON

Materiale igiena - 2.448 RON

Echipamente (de protectie si medical) - 1090 RON

 

Scurta descriere a organizatiei

 

Misiunea noastra este aceea de a oferi sprijin pentru categoriile defavorizate ale populatiei prin programe sociale, educationale si de calificare profesionala, prin dezvoltarea de parteneriate public-privat si promovarea bunelor practici in domeniul social, in concordanta cu valorile noastre: respectul fata de beneficiari, onestitatea, umanitarismul, solidaritatea, transparenta. In viziunea noastra, activitatea pe care o realizam are la baza interesele si nevoile beneficiarilor, avand ca finalitate accesul lor egal si fara discriminare la serviciile pe care le oferim.

Beneficiari: persoane in varsta, copii institutionalizati, copii si familii defavorizate, persoane cu handicap, someri.

Succese obtinute in ultimii ani:
In ultimii 3 ani:

  • Aproximativ 1.700 persoane varstnice din Bucuresti, Drobeta Turnu Severin si Orsova au beneficiat de servicii de asistenta sociala si medicala, consiliere psihologica si juridica, kinetoterapie, masa la cantina sau la domiciliu, ingrijire la domiciliu, spalatorie/calcatorie, activitati de club si de petrecere a timpului liber;
  • 55 de copii din Fundulea, judetul Calarasi au beneficiat de serviciile Centrului Social Multifunctional creat pentru prevenirea abandonului scolar;
  • au fost instruiti peste 300 de asistenti personali ai persoanelor cu handicap grav din Bucuresti (sectoarele 1, 3 si 6), Drobeta Turnu Severin, Orsova si Strehaia (judetul Mehedinti) si au fost infiintate 2 ateliere de terapie ocupationala in sectoarele 1 si 6 din Bucuresti, cat si un serviciu pilot de ingrijire la domiciliu a persoanelor cu dizabilitati.

Bugetul anual: 939.579 RON (media ultimilor 3 ani)

Domenii de expertiza: furnizor national de servicii sociale (acreditat in 2005), furnizor de formare profesionala.