Noutati

Investesti de acasa!
Incepand din luna ianuarie poti folosi carti de debit sau credit pentru a dona. Le multumim celor de la dot Commerce pentru ajutorul lor. [...]

Noi proiecte pe Bursa Implicarii
Incepand diin luna februarie puteti trimite noi proiecte pentru a fi inscrise pe situl Bursei Implicarii Sociale. Mai multe informatii in curand. [...]

Ultimele Proiecte

Voluntari in comunitatile rurale - Fundatia de Sprijin Comunitar
Domenii de activitate:
Educatie si cultura, Copii
Localizare: Judetul Bacau
Durata: Iunie- Septembrie 2007
Buget/Donatii: 21095/21095 [...]
DONEAZA

Serviciu mobil de ajutor pentru batrani - Caritas Alba Iulia
Domenii de activitate:
Grupuri dezavantajate, Sanatate
Localizare: Regiunea de dezvoltare Centru
Durata: Permanent
[...]
DONEAZA

Gandeste pozitiv! - Ecclesia Mater

Domenii de activitate: Grupuri dezavantajate
Localizare: Oradea
Durata: Mai 2007-Noiembrie 2008
DONEAZA


Scurta descriere a proiectului:


Somerii reprezinta unul din grupurile defavorizate cu cele mai mari sanse de reintegrare. De multe ori singurul lucru de care au nevoie este sa-si dezvolte increderea in propriile forte. Pentru aceasta este esentiala existenta unui spatiu pentru activitatea de consiliere si a unor profesionisti care sa-i ajute.

Proiectul se adreseaza persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, indiferent daca se afla in situatia obtinerii primului loc de munca sau a reintrarii pe piata muncii dupa somaj.

Obiectivele proiectului sunt oferirea de informatii relevante referitoare la piata fortei de munca, consiliere profesionala pentru identificarea unui loc de munca, pregatirea CV-ului si pregatirea pentru interviu si consiliere antreprenoriala de baza pentru cei care vor sa porneasca o mica afacere.

Prin aceste obiective se urmareste cresterea stimei de sine a beneficiarilor proiectului, optimizarea comportamentului si actiunilor pentru a facilita integrarea sociala si profesionala, identificarea deprinderilor profesionale, aptitudinilor si punctelor tari ale beneficiarilor.

In acest scop se va amenaja un centru echipat corespunzator atat pentru activitatea de consiliere cat si pentru mici cursuri cu beneficiarii.

Buget (RON)

Bugetul solicitat este de 25.000 RON, care acopera amenajarea centrului de reinsertie profesionala si un pachet de baza de cursuri pentru beneficiarii centrului.

Costurile de intretinere ale centrului sunt acoperite de catre Fundatia Ecclesia Mater.

Descrierea organizatiei:


Fundatia Ecclesia Mater este o organizatie crestina ce are la baza sprijinul persoanelor cele mai defavorizate, celor aflate in situatie de risc si excludere sociala. Beneficiarii nostri sunt persoane fara adapost incepand de la varsta de 16 ani, familii cu situatie financiara precara, persoane cu dizabilitati severe.

Organizatia a administrat proiecte finantate de catre Banca Mondiala sau Uniunea Europeana. Prina ceste proiecte a fost infiintat in 2002 Azilul de N oapte pentru Persoanele fara adapost. A fost creat si un centru de reinsertie in campul muncii sub forma unui atelier protejat.