Noutati

Investesti de acasa!
Incepand din luna ianuarie poti folosi carti de debit sau credit pentru a dona. Le multumim celor de la dot Commerce pentru ajutorul lor. [...]

Noi proiecte pe Bursa Implicarii
Incepand diin luna februarie puteti trimite noi proiecte pentru a fi inscrise pe situl Bursei Implicarii Sociale. Mai multe informatii in curand. [...]

Ultimele Proiecte

Voluntari in comunitatile rurale - Fundatia de Sprijin Comunitar
Domenii de activitate:
Educatie si cultura, Copii
Localizare: Judetul Bacau
Durata: Iunie- Septembrie 2007
Buget/Donatii: 21095/21095 [...]
DONEAZA

Serviciu mobil de ajutor pentru batrani - Caritas Alba Iulia
Domenii de activitate:
Grupuri dezavantajate, Sanatate
Localizare: Regiunea de dezvoltare Centru
Durata: Permanent
[...]
DONEAZA

Jocuri pentru toti copiii - Mirakolix

Domenii de activitate: Grupuri dezavantajate, Educatie si cultura, Copii
Localizare: Cluj Napoca
Durata: Iulie 2007-Iulie 2008
DONEAZA


Scurta descriere a proiectului:


Scopul proiectului: Promovarea culturii jocului ca o alternativa inedita de petrecere timpul liber socializare, oferind un model armonios de viata pentru copiii trei centre de plasament din judetul Cluj care sunt sau au fost implicati intr-un mediu infractional.

Obiective:
  • Diversificarea serviciilor de activitati de petrecere a timpului liber prin "joc";
  • Dezvoltarea personala in spiritul armoniei si prieteniei;
  • Dezvoltarea aptitudinilor de socializare si a aptitudinilor de comunicare.


Beneficiari:
60 de copii din 3 centre de plasament din Cluj, intre 6-18 ani.

Activitati:

Activitatile propuse sunt: jocuri cu plansa, jocuri de roluri, jocuri in aer liber, bricolaj, vizitare obiective turistice si culturale, cinematograf, excursii, tabere. Programul lunar tine cont de posibilitatile de a petrece timp in aer liber, cu activitati tematice variate, cu evenimente de Mos Nicolae si Craciun, un carnaval al costumelor, povesti si pacaleli. Jocurile au rezultate la trei niveluri - social - de integrare prin joaca, cultural - prin serile de povesti, vizionarea de filme si spectacole de teatru, si educativ - invatarea prin joc.

Aceste activitati sunt sustinute de 25 de voluntari ai Asociatiei Mirakolix.

Buget:

Bugetul total al proiectului este de 30.897 RON, iar suma solicitata de 24.359 RON.

Repartitia pe categorii de costuri a sumei solicitate:
Consumabile (creioane, acuarele, cartoane etc.) - 480 RON
Cheltuieli deplasare (pt. evenimente speciale si tabara) - 2.489 RON
Cheltuieli cazare si masa tabara (5 zile, 80 persoane) - 21.000 RON
Cheltuieli promovare (baloane) - 150 RON
Alte costuri (cadouri, premii) - 240 RON

Scurta descriere a organizatiei:


Centrul de Jocuri Mirakolix este o asociatie non-profit care isi propune sa promoveze cultura jocului si in Romania ca o alternativa armonioasa de viata si de socializare.
Pentru realizarea misiunii, echipa de tineri voluntari Mirakolix organizeaza evenimente ludice adresandu-se copiilor, tinerilor si adultilor. Prin jocurile prezentate de noi deschidem orizonturi, dezvoltam gandirea si imaginatia jucatorilor, promovam un mediu armonios copiilor si familiilor acestora, dezvoltam climatul social necesar si infrumusetam viata fiecarui jucator.

Succese cheie ale organizatiei in ultimul an:

"Jocurile - o alternativa pentru tinerii clujeni" - „seri de jocuri" care au oferit a tinerilor, studentilor si adultilor posibilitatea de a-si redescoperi spiritul copilaresc si joaca ca o modalitate armonioasa si alternativa de distractie si totodata de relaxare.

"Festivalul Jocurilor" la Festivalul Pensinsula, Targu-Mures iulie 2006, in parteneriat cu organizatia MIERT - un program ludic cu cele mai diverse jocuri de plansa: de strategie, de dexteritate, de comunicare, jocuri amuzante, interactive si recreative, precum si concursuri si o tombola.

„Hai' la JOACA" in colaborare cu Colegiul National „George Cosbuc" din Cluj-Napoca, destinat elevilor din clasele I - VIII de la scolile clujene, in fiecare a 3-a sambata in „Clubul Elevilor".

"Bucuria jocurilor - bucuria copiilor" - initiat in toamna anului 2006 pentru copii si tinerii din Centrul Crestin pentru copii expusi infractionalitatii al Prison Fellowship Romania - intalniri bilunare cu jocuri educative, de comunicare, de memorie, de inteligenta, de dexteritate si organizarea de excursii.

Domenii de expertiza: animatie, jocuri cu plansa, jocuri de roluri si de arta dramatica, jocuri didactice, jocuri in aer liber.