Noutati

Investesti de acasa!
Incepand din luna ianuarie poti folosi carti de debit sau credit pentru a dona. Le multumim celor de la dot Commerce pentru ajutorul lor. [...]

Noi proiecte pe Bursa Implicarii
Incepand diin luna februarie puteti trimite noi proiecte pentru a fi inscrise pe situl Bursei Implicarii Sociale. Mai multe informatii in curand. [...]

Ultimele Proiecte

Voluntari in comunitatile rurale - Fundatia de Sprijin Comunitar
Domenii de activitate:
Educatie si cultura, Copii
Localizare: Judetul Bacau
Durata: Iunie- Septembrie 2007
Buget/Donatii: 21095/21095 [...]
DONEAZA

Serviciu mobil de ajutor pentru batrani - Caritas Alba Iulia
Domenii de activitate:
Grupuri dezavantajate, Sanatate
Localizare: Regiunea de dezvoltare Centru
Durata: Permanent
[...]
DONEAZA

Clubul Mamamicilor Singure - Fundatia Hecuba

Domenii de activitate: Grupuri dezavantajate, Copii
Localizare: Iasi
Durata: Iunie 2007-Iunie 2008
Buget/Donatii: 35974/35974DONEAZA


 

Scurta descriere a proiectului

 

Proiectul se adreseaza unui numar de 24 de mame singure, care sunt beneficiare ale serviciilor Fundatiei HECUBA si care intampina greutati in asigurarea calitatii vietii familiei monoparentale.

Obiectivele proiectului urmaresc realizarea spatiului destinat Centrului pentru Mama si Copil in Dificultate, imbunatatirea deprinderilor de trai adaptate social si initierea unei retele informale de suport pentru familiile monoparentale.

Schimbarea propusa : mamele singure aflate in dificultate vor face mai bine fata rolurilor socio-familiale folosind o cale mai putin costisitoare, eficienta si cu rezultate mai viabile :GRUPUL DE SUPORT.
Noutatea pe care o aduce proiectul "Clubul mamicilor singure in dificultate" consta in faptul ca solicitantii de servicii sociale devin, din beneficiari pasivi, actori sociali implicati si responsabilizati.

Principalele activitati ale proiectului sunt : amenajarea spatiului, realizarea instrumentelor de lucru, formarea grupului, desfasurarea propriu-zisa a intalnirilor de grup, evaluare, monitorizare si raportare.

Buget (RON)

 

Buget TOTAL: 51133.55 RON
Suma solicitata: 35974.99 RON

Personal grup de suport: 18900
Transport beneficiari: 1260
Mobilier si echipament Centru: 2214
Consumabile: 1376
Amenajare : 5000
intretinere: 5400
Gustari intalniri: 1225

 

Descrierea organziatiei:


Fundatia Hecuba are misiunea de a imbunatati situatia socio - familiala a familiilor monoparentale din medii defavorizate, de a sustine incluziunea sociala a famililei si a tuturor membrilor ei, in spiritul respectarii drepturilor familiei, femeii si copilului.

Fundatia Hecuba acorda din noiembrie 2005 servicii de specialitate mamelor singure aflate in dificultate: celor care se afla in cautarea unui loc de munca, nu au locuinta stabila, nu au o retea de suport, intampina greutati in asigurarea nevoilor de baza ale familiei si in educarea copiilor, doresc sa continue scolarizarea sau formarea profesionala.

Prin "Centrul de Servicii pentru Mama si Copil" Fundatia Hecuba acorda servicii atat copiilor, in functie de particularitatile de varsta (" Servicul de Zi pentru Copii Mici si Prescolari"), cat si mamelor (consiliere psiho-sociala, informare, ajutoare materiale, educatie parentala).

In anul 2005 Fundatia HECUBA a oferit servicii sociale unui numar de 50 de familii. S-a constat o crestere semnificativa, adaugandu-se un numar de 75 de cazuri noi, luate in lucru in anul 2006. Problema, devenind din ce in ce mai evidenta la nivelul orasului Iasi, argumenteaza necesitatea dezvoltarii gamei de servicii pentru aceasta categorie de beneficiari.

Ca urmare, in decembrie 2006 s-a infiintat un nou serviciu, rezidenta temporara pentru familile monoparentale. Din ianuarie 2006 pana in prezent, s-a mentinut oferirea unui ajutor material lunar, pentru 24 de mame singure, prin sistemul de sponsorizare la distanta din Germania. In vederea dezvoltarii autonomiei familiale fundatia a oferit servicii de reinsertie socio-profesionala si scolara. Ca urmare a acestui fapt mentionam ca 19 mame s-au angajat cu forme legale, o mama a obtinut o calificare profesionala, 3 mame urmeaza un curs de calificare si 17 si-au putut continua studiile.
Domeniul de expertiza al Fundatiei HECUBA este incluziunea sociala a familiei monoparentale