Noutati

Investesti de acasa!
Incepand din luna ianuarie poti folosi carti de debit sau credit pentru a dona. Le multumim celor de la dot Commerce pentru ajutorul lor. [...]

Noi proiecte pe Bursa Implicarii
Incepand diin luna februarie puteti trimite noi proiecte pentru a fi inscrise pe situl Bursei Implicarii Sociale. Mai multe informatii in curand. [...]

Ultimele Proiecte

Voluntari in comunitatile rurale - Fundatia de Sprijin Comunitar
Domenii de activitate:
Educatie si cultura, Copii
Localizare: Judetul Bacau
Durata: Iunie- Septembrie 2007
Buget/Donatii: 21095/21095 [...]
DONEAZA

Serviciu mobil de ajutor pentru batrani - Caritas Alba Iulia
Domenii de activitate:
Grupuri dezavantajate, Sanatate
Localizare: Regiunea de dezvoltare Centru
Durata: Permanent
[...]
DONEAZA

Invatare, Participare, Incredere! - Fundatia PACT

Domenii de activitate: Grupuri dezavantajate
Localizare: Giurgiu, Ialomita, Calarasi, Ilfov
Durata: Iunie 2007, Iunie 2008
Buget/Donatii: 24750/24750DONEAZA


Scurta prezentare a proiectului:

Sudul Romaniei este inca una din zonele cele mai sarace ale tarii.

Proiectul se adreseaza organizatiilor comunitare din 4 judete Giurgiu, Ialomita, Calarasi, Ilfov si isi propune cresterea capacitatii acestora de a planifica si implementa un proiect comunitar care sa raspunda nevoilor identificate impreuna cu grupurile marginalizate.

14 organizatii comunitare selectate din cele 4 judete vor primi informatii (prin intermediul unui curs de instruire la care vor participa 2 dintre membrii fiecarei organizatii) si asistenta tehnica din partea echipei PACT.

Prin intermediul proiectului vor fi asigurate fonduri pentru sustinerea a 6 dintre cele 14 proiecte (fiecare proiect va avea un buget de maxim 1400 USD).

Buget (RON)

Buget total: 59 450 RON

Buget solicitat: 24 750 RON.

Microfinantari proiecte comunitare: 21000
Organizare de cursuri: 2000
Transport: 550
Onorarii instructori: 1200

Descrierea organziatiei:

Misiunea Fundatiei PACT este de a contribui la dezvoltarea sustenabila a comunitatilor prin promovarea initiativelor locale si regionale, a parteneriatului si a responsabilitatii sociale.

Pentru indeplinirea acestei misiuni, Fundatia PACT urmareste atingerea urmatoarelor obiective:
· Dezvoltarea societatii civile in mediul urban si rural;
· Dezvoltarea teoriei si practicii in domeniul dezvoltarii comunitare;
· Stimularea responsabilitatii sociale a indivizilor, comunitatilor si mediului de afaceri
· Dezvoltarea capacitatii grupurilor marginalizate si dezavantajate si stimularea acestora pentru imbunatatirea conditiilor de viata in comunitatile lor;
· Stimularea practicilor participative si a parteneriatului;
· Promovarea si sustinerea initiativelor socio -economice locale si regionale.

Echipa PACT are expertiza in proiecte de instruire si consultanta in dezvoltare comunitara, planificare participativa, planificare si management de proiect, dezvoltare organizationala, relatii publice si strangere de fonduri, educatie financiara si antreprenoriat. Fundatia PACT are experienta in finantarea prin granturi mici.

Fundatia PACT deruleaza proiecte de dezvoltare locala in zona de sud a tarii (Oltenia si Muntenia), oferind instruire, facilitare, consultanta si mici finantari pentru grupuri si organizatii comunitare. PACT sprijina sectorul dezvoltarii comunitare in Romania si Europa Centrala si de Est, prin studii si cercetari, instruiri pentru profesionisti in domeniu si oportunitati de internship pentru studenti. PACT doreste sa sprijine dezvoltarea sectorului de economie sociala in Romania prin organizarea de intalniri si workshopuri cu organizatii si institutii active in domeniu si derularea unor proiecte inovative de dezvoltare economica locala.