Noutati

Investesti de acasa!
Incepand din luna ianuarie poti folosi carti de debit sau credit pentru a dona. Le multumim celor de la dot Commerce pentru ajutorul lor. [...]

Noi proiecte pe Bursa Implicarii
Incepand diin luna februarie puteti trimite noi proiecte pentru a fi inscrise pe situl Bursei Implicarii Sociale. Mai multe informatii in curand. [...]

Ultimele Proiecte

Voluntari in comunitatile rurale - Fundatia de Sprijin Comunitar
Domenii de activitate:
Educatie si cultura, Copii
Localizare: Judetul Bacau
Durata: Iunie- Septembrie 2007
Buget/Donatii: 21095/21095 [...]
DONEAZA

Serviciu mobil de ajutor pentru batrani - Caritas Alba Iulia
Domenii de activitate:
Grupuri dezavantajate, Sanatate
Localizare: Regiunea de dezvoltare Centru
Durata: Permanent
[...]
DONEAZA

Primul pas conteaza - Serviciul de Ajutor Maltez in Romania

Domenii de activitate: Grupuri dezavantajate
Localizare: Sfantu Gheorghe, Brasov, Timisoara, Bucuresti
Durata: Septembrie 2007-Februarie 2008
DONEAZA


Descrierea proiectului:

Acest program ofera sansa unei existente independente si demne pentru 90 de tineri cu deficiente motorii. Ne propunem mai mult decat un ajutor extern oferit acestor tineri. Ne propunem construirea unui mediu in care acestia isi asuma responsabilitatea pentru propria persoana si sunt constienti de ceea ce pot oferi la randul lor comunitatii. Dorim de asemenea ca autoritatile locale sa faca un prim pas prin facilitarea accesului in institutii si spatii publice a persoanelor cu dizabilitati.

Obiectivele proiectului:
1. Ameliorarea efectelor izolarii sociale prin dezvoltarea capacitatii tinerilor de exprimare a propriilor opinii si constuirea unui sistem de suport pe termen lung.
2. Implicarea reprezentantilor administratiilor publice in accesibilizarea spatiilor publice si atragerea suportului opiniei publice in aceasta campanie.

Beneficiarii proiectului : 90 de persoane tinere cu deficiente motorii.

Activitatile proiectului:

  • 4 tabere si activitati de consiliere personala - invatarea prin joc de rol a drepturilor legale ale persoanelor cu handicap, ceea ce duce la o mai buna capacitate de negociere a unui potenial loc de munca, activitati de consultanta in cariera.
  • Activitati de formare a grupului, de crestere a capacitatii de relationare si comunicare pentru momentul in care se vor reintoarce in familie.
  • Prezentarea unor cazuri de succes din randul tinerilor cu deficiente, care in limita diagnosticului avut, si-au castigat independenta personala si financiara.
  • Dezbateri in plen cu autoritatile locale pe tema sustinerii integrarii sociale, respectiv al masurilor realizate sau intrevazute pentru sustinerea intereselor persoanelor cu deficiente.
  • Organizarea unei „zile inverse", in cadrul caruia personalitati locale vor folosi accesoriile de suport pentru deficienti (carucior, carje), si vor avea de indeplinit atributii in diferitele institutii de stat si centre comerciale.
  • Conferinta de presa comuna al liderilor locali si tinerilor cu deficiente

Buget (RON)

Bugetul total al proiectului este de 27.520 RON
Suma solicitată este de 20.300 RON

Consumabile pentru activitati - 1.500 RON
Transport - 5.000 RON
Mancare - 9.000 RON
Chirie sala si echipamente - 3.300 RON
Materiale promotionale - 1.500 RON

Prezentarea organziatiei: 

In anul 1991 Serviciul de Ajutor Maltez in Romania a fost infiintat cu sprijinul Ordinului de Malta si a Serviciului de Ajutor Maltez German (Malteser Hilfsdienst), preluand dezideratul major al Ordinului, vechi de peste 900 ani: Tuitio fidei et obsequium pauperum - pastrarea credintei si ajutorarea nevoiasilor. Guvernat de principiul angajamentului onorific al cetatenilor in slujba semenilor lor, SAMR a dezvoltat in 15 ani de infiintare o retea solida si viabila de servicii sociale.
Urmarim asistarea consecventa si dezinteresata a persoanelor nevoiase din societatea noastra, fara prejudecati sau discriminare. Ne straduim indeosebi sa transmitem tinerei generatii valorile caritatii si compasiunii active, ca forma a dragostei crestine pentru aproapele nostru.